Akcija!

Elam (1200.-800.Pr.Kr.) veći brončani vrh strelice 100mmx23mm

Original price was: €620.00.Current price is: €500.00.

Opis

Elamska kultura započela je u današnjem Iranu negdje oko 2700. pr. Kr. i trajal do 640. pr. Kr. a taj period je uključivao i nekoliko dinastija.

Nije poznato točno porijeklo od kuda Elamiti potječu, ali postoje naznake iz nekih izvora pout Židovsko-Kršćanske Biblije koja Elamite smješta u semitsku kulturu koja je nastala od potomka Šema (jednog od 3 Noina sina) po imenu Elam.

Elamiti su spomenuti u Bibliji u Ezri i Djelima apostolskim, a Kraljevstvo Elam spominje se u Postanku, Nehemiji, Ezri, Jeremiji, Danielu i I. Ljetopisu.

Bez obzira na podrijetlo Elamita, oni su zauzimali dugo razdoblje povijesti na Bliskom istoku, a posebno u Perziji današnji Iran.

Tijekom tog razdoblja, Elamiti su održavali moć kroz strogi sustav pristupanja i nasljeđivanja koji je omogućavao da moć ostane usredotočena unutar elamitske glavne kulture.

Elamska kultura je bila uređena kao i mnoge druge kulture uglavnom oko trgovine i resursa. Bilo je to patrijarhalno društvo koje su vodili muškarci.

Područje Irana koje je tisućljećima zauzimalo Elamsko Carstvo bilo je poznato trgovačko središte. Smješten duž Perzijskog zaljeva s pristupom glavnim brodskim rutama kopnom i morem, Elam je bio glavno uporište u dobavljanju brojnih resursa kamo god su trebali ići diljem Bliskog istoka i Azije. Kao rezultat toga, narod Elama imao je koristi od bogatstva, umjetničkih djela i resursa mnogih različitih kultura i mjesta. Stoga je elamska kultura bila jedna od velikih kozmopolitskih bogatstava.

Vrlo lijep i očuvan primjerak Elamski brončani vrh strelice koji potječe iz srednjeg perioda Elamskog carstva negdje između 8.-12. stoljeća prije Krista.

Antičko oružje staro oko 3 tisućlječa u više nego savršenom stanju, vrijedno svakog muzeja a ne samo privatne kolekcije.

Vrh strelice dolazi s print certifikatom o autentičnosti španjolske antikvarijatnice i izvoznom dozvolom španjolskog ministarstva kulture.

Veličina 100mmx23mmDodatne informacije