O nama

Nažalost osim na filmovima još uvijek nije izmišljen vremeplov sa kojim bi čovjek mogao putovati kroz vrijeme i tako upoznao našu prošlost ili pak budućnost.

Što nam donosi budućnost i kakvi će biti predmeti u budućnosti nije nam poznato niti nas iskreno previše zanima 🙂

Naša web stranica pokrenuta je 2018. godine sa ciljem da vam omogući prozor kroz koji ćete moći vidjeti i upoznati našu prošlost. Krećemo stotine milijuna godina u prošlost i provesti ćemo vas kroz mističan svijet Dinosaura i fosila. Nakon prvih stanovnika naše planete putujemo u Kameno Doba i upoznajemo naše prve pretke, njihovu kulturu i vjeru te prve primitivne alate i oružje koje su oni koristili.

Iz Kamenog Doba i mnoge predmete iz tog vremena, doputovati ćemo u Brončano Doba. Tu ćemo vas upoznati sa počecima novca kroz Keltski i Grčki proto novac u obliku nakita i delfina koji datira još od 600. godine pne. Upoznati vas sa početkom kovanja novca kroz Grčke i Rimske zlatne, srebrne i brončane kovanice. Pokazati vam šareni nakit i figure drevnih Feničana, glinene idole drevne Civilizacije Doline Inda, kamene idole drevne azijske Hongshan kulture, kamene i brončane pečatnjake antičkih Perzijskih, Grčkih i Rimskih naroda, pa čak i oružje koje su ti narodi koristili u međusobnim ratovima.

Naš vremeplov pružiti će vam pregršt kvalitetnih informacija o našoj prošlosti ali nama ipak nije primarni cilj biti antička internet enciklopedija. Želja nam je upoznati vas sa divnim i rijetkim predmetima iz naše prošlosti i pružiti vam mogućnost da i vi posjedujete autentičan antički predmet.

Antikviteti su divni predmeti za kolekcionarstvo ali i predmeti koji imaju iza sebe neku svoju priču. Neke priče su mistične i dan danas slabo znamo o njima, neke od njih bile su jako bitne u razvoju naše civilizacije ali ima i onih kao svjetski ratovi sa kojima se baš kao ljudi ne možemo previše hvaliti. Kako god bilo, svaki naš predmet ima svoju ljepotu i svoju priču koja će nadamo se oduševiti vas ali i potaknuti divne teme prijatelja i rodbine kada ih budete pokazivali. Teško će netko ostati ravnodušan kada kao dekorativni predmet ugleda par tisuća godina star predmet ili kada mu pokažete svoju kolekciju antičkih predmeta ili numizmatike.

U našoj obitelji kolekcionarstvo se proteglo kroz tri na neki način i polako četiri generacije i sigurno će se nastaviti. Kolekcija koja se sakupila je ogromna i velika većina predmeta čuče u nekim mračnim kartonskim kutijama. Pravi grijeh da tako divan predmet nije kvalitetno izložen.

Sa druge strane mnogi predmeti nisu više interes kolekcije a prodajom istih usrećiti ćemo nekog kolekcionara. Usrećiti ćemo i sebe jer prodajom istih omogućiti ćemo kupnju novih nama trenutno više zanimljivih kolekcionarskih predmeta.

Rekli smo sve što se trebalo reći, sada je vrijeme da zavežete pojas i poletite kroz naš prozor u prošlost. Zavezali pojas, jeste spremni? Odaberite kategoriju koja vas zanima, kliknite na nju i spremni ste za skok u prošlost.