O nama

Nažalost osim na filmovima još uvijek nije izmišljen vremeplov sa kojim bi čovjek mogao putovati kroz vrijeme i tako upoznao našu prošlost ili pak budućnost.

Što nam donosi budućnost i kakvi će biti predmeti u budućnosti, nije mi poznato, niti me iskreno previše zanima 🙂

Ova web trgovina pokrenuta je 2018. godine sa ciljem da vam omogući prozor kroz koji ćete moći vidjeti i upoznati našu prošlost. Krećemo stotine milijuna godina u prošlost i provesti ćemo vas kroz mističan svijet Dinosaura i fosila. Nakon prvih stanovnika naše planete putujemo u Kameno Doba i upoznajemo naše prve pretke, njihovu kulturu i vjeru, te prve primitivne alate i oružje koje su oni koristili.

Iz Kamenog Doba doputovati ćemo u Brončano Doba koje je sve bliže kalendaru kojeg koristimo. Tu ćemo vas upoznati sa počecima antičkog kovanogh novca kroz Keltski i Grčki proto novac u obliku nakita i delfina koji datira još od 600. godine prije Krista a koliko mi je poznato 6.-7. stoljeće prije Krista su i prvi počeci kovanog novca. Upoznati vas sa početkom kovanja novca kroz Grčke i Rimske zlatne, srebrne i brončane kovanice. Pokazati vam šareni nakit i figure drevnih Feničana, glinene idole drevne Civilizacije Doline Inda, kamene idole drevne azijske Hongshan kulture, kamene i brončane pečatnjake antičkih Perzijskih, Grčkih i Rimskih naroda, pa čak i oružje koje su ti narodi koristili u međusobnim ratovima.

Naš vremeplov pružiti će vam pregršt kvalitetnih informacija o našoj prošlosti ali nama ipak nije primarni cilj biti antička internet enciklopedija. Želja nam je upoznati vas sa divnim i rijetkim predmetima iz naše prošlosti i pružiti vam mogućnost da i vi posjedujete autentičan antički predmet.

Antikviteti su divni predmeti za kolekcionarstvo ali i predmeti koji imaju iza sebe neku svoju priču. Neke priče su mistične i dan danas slabo znamo o njima, neke od njih bile su jako bitne u razvoju naše civilizacije ali ima i onih kao svjetski ratovi sa kojima se baš kao ljudi ne možemo previše hvaliti. Kako god bilo, svaki naš predmet ima svoju ljepotu i svoju priču koja će nadamo se oduševiti vas ali i potaknuti divne teme prijatelja i rodbine kada ih budete pokazivali. Teško će netko ostati ravnodušan kada kao dekorativni predmet ugleda par tisuća godina star predmet ili kada mu pokažete svoju kolekciju antičkih predmeta ili numizmatike.

U našoj obitelji kolekcionarstvo se proteglo kroz tri generacije i sigurno će se nastaviti. Nažalost situacija danas je takva da dio naše kolekcije mora na prodaju da pogura najmlađe u obitelji. Teška vremena nažalost vuku teške odluke pa smo tako i mi tu gdje jesmo. Da me veseli prodaja kolekcije niti malo ali znanje da će predmet dobiti netko tko će ga cijeniti, taj dio me veseli pa je ovo sve skupa dobilo nekog pozitivnog smisla 🙂

Sa druge strane, da je sve kod nas bilo kako treba, ne bi bilo niti ove trgovine. Meni Svemir, vjernicima ga zovu Bog, je očito za sve ovo imao svoj plan kako bi pokušao usrećiti više njih odjednom. A kao i u svemu, vrijeme će pokazati rezultate.

Rekli smo sve što se trebalo reći, sada je vrijeme da zavežete pojas i poletite kroz naš prozor u prošlost. Zavezali pojas, jeste spremni? Odaberite kategoriju koja vas zanima, kliknite na nju i spremni ste za skok u prošlost.