Banksy rijetka i limitirana 44/60 potpisana litografija 50cmx35cm

680.00

Opis

Banksy je vrlo poseban moderni i još uvijek živ umjetnik koji se proslavio sa svojim grafitima širom svijeta.

Tko se točno krije iza tog pseudonima nije još točno poznato ali se pretpostavlja da je Britanac iz malog mjesta pored Bristola rođen 1974. godine.

Neki su nagađali da je u pitanju švicarski umjetnik Maitre De Cason ali on je na to izjavio da to nije on.

Osim što je živući sakriveni umjetnik proslavio se širom svijeta svojim grafitima koji su često satirični, nekom duhoviti a nekome i uvrijedljivi.

Na svoj poseban način komunikacije putem grafita često nudi i rješenja na političke i ekonomoske probleme a zna se ismijavati negleskim parlamentom, cijelom monarhijom pa čak i religijom kao što je recimo ova litografija u ponudi.

Banksy je svijetom postao poznat oslikavanjem izraelskog zida na Zapadnoj obali, u više poznatih muzeja širom svijeta znao je odraditi na skrivečki svoje grafite ili svoje instalacije.

U ponudi vrlo rijetka litografija koja prikazuje Banksy-evu sliku zvanu “Even a suicide bomber need a hug”.

Litografija je rađena u vrlo limitiranom izdanju od samo 60 primjeraka svi numerirani olovkom, ovaj nosi broj 44/60 numeriran olovkom sa lijeve strane.

Sa desne strane nalazi se print potpis autora Banksy a u sredini na donjem dijelu vidljiv je suhi žig editora koji je izdao ovo izdanje.

Litografija je velika 50cmx35cm i nema nikakvih oštećenja jer nije nikada nije bila savijana niti uokvirena nego skladištena u plosnatom kartonu i najlonu.

Vrlo posebna i rijetka litografija za jednog ali vrlo posebnog kupca.Dodatne informacije