Akcija!

Gerard Vieillevie (1939-1992) ručno potpisana litografija 76cmx56cm iz 80.-ih

Original price was: €390.00.Current price is: €300.00.

Opis

Gerard Vieillevie rođen je u Queue Les Yvelines izvan Pariza 1939. godine.

Studirao je u Parizu na Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs. Učenik klasike i bivši učenik renomirane Nacionalne visoke škole dekorativnih umjetnika u Parizu, bio je inspiriran umjetnošću postimpresionista i stvarao je skulpture i mozaike na temelju svog inherentnog interesa za ovaj stil.

Prvi je počeo izrađivati ​​bareljefe, skulpture i freske za mnoge škole i gradske vijećnice u gradovima kao što su Pariz, Cannes, Strasbourg, Lille i St. Tropez, koje sada postoje u mnogim hotelima u tim gradovima.

Vjeran tradiciji glavnih postimpresionističkih slikara kao što je Van Gogh, Vieilleviejevo djelo sastoji se od mrtvih priroda, raskošnih vrtova i flore. Radovi su mu izlagani u Parizu, Tokiju, Osaki i Seulu, a dobitnik je zlatne medalje International Lion’s Cluba za slikarstvo 1974. godine.U ponudi litografija imena “Bouquet en bord de mer”

Originalna litografija na velum papiru impozantne veličine 76x56cm.

U pitanju je prvo i za sada zadnje meni poznato izdanje iz 1980.-ih godina koje je ručno potpisano od autora olovkom.

Na litografiji se također nalazi i suhi žig editora.

Litografija je u odličnom stanju, manji tragovi vremena na rubovima, nikad uramljena, stoji u velikom tuljku pa sam za slikanje posudio četiri čaše koje ne dolaze sa litografijom osim ako kupac baš ne zapne 🙂

Dodatne informacije