Hrvatska kovanica 25 kuna 1999 Euro

7.00

Opis

U ponudi Hrvatska kovanica od 25kn koja je nekada čak mislim bila najvrijednija moderna optjecajna kovanica a da uz to i nije od plemenitog metala.

Kada ju konvertiramo vrijedi oko 3.3 Eura pa osim što smo imali najvrijedniju kovanicu ona je definitivno bila i jedna od najvećih kovanica.

Da bi to sve bilo zanimljivije famozna kovanica od 25 Kuna kovala se godinama i to u čak par destaka ili stotina tisuća primjeraka ali rijetki od nas mogu reći da su bilo gdje u opticaju dobili kovanicu od 25 Kuna.

Milijuni Kuna kovanih u optjecajnom kovanom novcu vrijednosti 25 Kuna a bila je i ostala raritet.

Čak ni ja osobno u životu nikada nisam u nekoj trgovini, butiku ili trećem mjestu za povrat kuna dobio niti jednu jedinu kovanicu što ti je sretnik 🙂

Kovanica u ponudi izdana je 29. Prosinca 1999. godine u  300.000 primjeraka a kovana je povodom uvođenja nove novčane jedinice Eura u jedanaest zemalja Europske unije

Sastav kovanice čine Bakar, Aluminij i Nikal i ima oblik pravilnog dvanaesterokuta.

Kovanice nije iz optjecaja, dobre je kvalitete ali već poprima od starosti patinu, slikana je preko zaštitne košuljice u kojoj se nalazi od prvog dana i ljepša je u ruci nego na slikama.

Dodatne informacije