Akcija!

Moustérien Paleolitik (150.000-70.000 Pr.Kr.) Kamena sjekira 7.5cm 87.95gr sa certifikatom autentičnosti

Original price was: €1,900.00.Current price is: €800.00.

Opis

Kao osoba koja još nije ugazila ni blizu u pedesete i sluša oko sebe ljude koji stvari mlađe od mene nazivaju antikviteti, daleko je od to mišljenje od onoga što je po meni pravi antikvitet.

Ne kažem da nema lijepih predmeta starih stoljeće dva ali po mom osobnom mišljenju pravi antikviteti su oni stariji barem desetak puta od toga.

Tako da predmet u ponudi je za jednog pravog kolekcionara sveti gral kolekcionarstva jer ova kamena sjekira starija je od 70.000 godina a moguće i duplo.

Predivna kamena sjekira koju je u Kameno doba, točnije u periodu srednjeg Paleolitika koji je trajao od 150.000-70.000 godina prije Krista, izradio tadašnji Homo Neandertalac danas izumrla vrsta ali naš prethodnik.

Sjekira je iskopana na poznatom francuskom arheološkom nalazištu Chatellerault na kojem je živjela kultura Moustérien kojoj i pripada ova sjekira.

Kamena sjekira izrađena je kao subkordiformni bifas, lijepe patine i bez ikakvog oštećenja ili restauracije.

Kao predmet legalnog iskopa svi su pronađeni objekti obilježeni brojem pa se tako nalazi i na sjekiri oznaka broj 26.

Na sjekiri se također oblikom vide ostaci korteksa i jedan za bolji hvat.

Kamena sjekira i u našu kolekciju je stigla legalno pa dolazi sa certifikatom autentičnosti arheologa iz Belgije ali na Engleskom jeziku.

Jedinstvena prilika, ne baš toliko pristupačna za svakoga ali vrijedi svakog centa 🙂 jer ovako nešto vjerojatno nemaju ni Predsjednik države a ni Predsjednik vlade u svojoj kolekciji. Pitam se koliko osim mene, (za sada još uvijek) ljudi u Hrvatskoj ima neki ovako stari predmet.

Veličina 75mmx48xmm23mm

Težina 87.95grDodatne informacije