Salvador Dali Alisa u Zemlji čudesa potpisana limitirana kromolitografija 47cmx60cm

600.00

Opis

Salvador Dali uz Pabla Picassa jedan je od najvećih najpoznatijih španjolskih umjetnika prošlog stoljeća.

Osim što je bio slikar, Salvador Dali bio je i pisac, dizajner pa čak i autor filmova.

Njegov jedinstven način slikanja uz mnogo bizarnosti i drugih snažnih posebnih osobina slika, smatra se najboljim predstavnika Nadrealizma među svim slikarima u dosadašnjoj povijesti.

Upravo kromolitografija u ponudi, je jedna od više slika koje je naslikao kao ilustracije knjige Alisa u Zemlji Čudesa koja je izdana u limitiranom izdanju 1969 godine.

Kromolitografija je uz suglasnost Dali fondacije, rađena po originalnom djelu Salvadora Dalija na Arches akvarel papiru a izdao ju je Levine&Levine u drugoj polovici prošlog stoljeća u 2400 primjeraka.

Točan naziv serije ovih kromolitografija je Alice in Wonderland – The queen’s croquet ground’ i tiskana je 1984. godine, za vrijeme kada je Salvador Dali bio još živ.

Litografija je rađena po originalnom djelu Salvadora Dalija na kvalitetnom debelom  Arches akvarel papiru po suglasnosti Dali fondacije.

Litografija je tiskana u nakladi od 2400 primjeraka, ovaj primjerak nosi broj 1670/2400 numeriran olovkom.

Tiskao Levine & Levine i litografija ima njihov suhi žig i Dali fondacije. Osim njihovog žiga i numeracije, na litografiji sa zadnje strane nalazi se i kameni potpis ARCHES.

Veličina cijele litografije 47cmx60cm a same slike 27cmx40cm

Litografija je u odličnom stanju (vidljivo na fotografija) nikada uokvirena i skladištena u tuljku i kao takva će biti poslana kupcu.Dodatne informacije